Kdo zvládne cukrařinu v Singapuru, zvládne ji kdekoliv

Perex: Lánská restaurace NARPA není jen místem, kde se dobře najíte. Je také srdcovou záležitostí Aleny Kirpalové, zkušené cukrářky a majitelky, která se svou prací zapsala do srdcí místních i světových gurmánů. Její příběh přinesl rozhovor v červencovém vydání Lánského zpravodaje, kde sdílela svou cestu od pečení doma až po soutěžení v Singapuru.

Od kuchyně doma až na světová pódia

Alena se do cukrařiny zamilovala už jako malá holka. Místo hraní si raději četla o gastronomii a zkoušela pečení. Její odhodlání a dovednosti ji dovedly až do světa – zúčastnila se prestižních soutěží a dokonce působila jako šéfcukrářka v zahraničí. Jak sama říká: „Kdo zvládne cukrařinu v Singapuru, zvládne ji kdekoliv.“

Ocenění, která zavazují

Za své výtvory získala několik prestižních titulů, například ze soutěže v Rakousku. Úspěchy si ale nenechává pro sebe – své know-how předává i mladým talentům a podílí se na rozvoji gastronomie v regionu.

Zdravé trendy a kvalitní suroviny

Cukrařina podle Aleny není jen o vzhledu – důležitý je také příběh, chuť a složení. V restauraci NARPA tak sází na čerstvé suroviny, sezónní nabídky a ohleduplnost vůči životnímu stylu hostů. Její dorty často reflektují aktuální trendy: méně cukru, více chuti a opravdové potěšení.

Restaurace s lidskou tváří

Pro Alenu je důležité, aby se hosté cítili dobře. Restaurace Narpa není anonymní provoz, ale místo s duší. Hosté se sem vracejí nejen kvůli jídlu, ale i díky atmosféře a osobnímu přístupu.